Admiterea la liceu 2022. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a pentru fiecare județ și Capitală. 145 de elevi au media de admitere 10

0

ADMITERE LICEU 2022. Ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a după media de admitere la liceu, pentru fiecare județ și pentru municipiul București, a fost publicată pe admitere.edu.ro.  La nivel național, 145 de elevi au media de admitere 10. Luni, 4 iulie, începe completarea opțiunilor în fișele de înscriere. Repartizarea computerizată în licee va avea loc pe 14 iulie.

Ministerul Educației a publicat vineri, pe site-ul dedicat admiterii la liceu, ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a în fiecare județ și în municipiul Bucureşti. Elevii pot verifica astfel ce loc ocupă, calculându-și șansele pentru liceul și specializarea dorită. Pentru fiecare județ/București a fost publicată și lista de specializări, cu media ultimului admis de anul trecut.

Ierarhia la nivel judeţean/a municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a (plus lista specializărilor din fiecare județ), publicată pe admitere.edu.ro:

Potrivit datelor publicate pe admitere.edu.ro, 145 de elevi au media de admitere 10. Cele mai multe medii de 10 sunt în București – 21, apoi în Argeș – 12, Cluj – 9, Timiș – 8, Teleorman și Buzău – câte 7, Iași și Suceava – câte 6.

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Înscrierea în clasa a IX-a se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare.

Potrivit calendarului admiterii la liceu pentru anul școlar 2022-2023, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginți, se va derula în perioada 4 – 11 iulie 2022. Candidaţii completează pe fişa de înscriere, în ordinea preferinţelor, codurile opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.

Repartizarea computerizată a candidaților va avea loc în data de 14 iulie.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022, după soluționarea contestațiilor, au fost publicate, joi, pe evaluare.edu.ro.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.