Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba scrisă la Limba și literatura română – clipuri realizate de profesoara Eliza-Ioana Iordache

0

BAC 2022. Absolvenții de liceu vor susține luni, 20 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. Reprezentanţa Comisiei Europene în România și Spaţiul Public European au publicat în luna iunie două clipuri cu sfaturi, exemple de rezolvare a subiectelor și o recapitulare pentru examen la această probă, în cadrul seriei ”Examen de nota 10”.

Materialele video pentru Română – BAC 2022 sunt realizate de Eliza-Ioana Iordache, profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

  • Clipul 1: Subiectele I și II – Structura subiectelor. Sfaturi utile. Structura eseului argumentativ. Cerințe posibile. Modalități de rezolvare

S

  • Clipul 2: Subiectul al III-lea – Structura unui eseu. Autorii canonici. Baremul de corectare. Structura eseurilor pe barem

Vezi și: Modele de subiecte rezolvate la Matematică pentru BAC 2022 – „Mate pentru toți”

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep, luni, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie – este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul național de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise.

Potrivit Ministerului Educației, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare).

Calendarul examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie:

        • 8-10 iunie: Evaluarea competențelor digitale – proba D
        • 14 -16 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

Citește și: 

Modele de subiecte BAC 2022

Subiecte Simulare BAC 2022

Subiecte BAC 2022, sesiunea specială

Teste de antrenament BAC 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here