Într-o școală din Vrancea. Elevii de clasa a III-a și-au scos la licitație tablourile pentru a strânge bani de excursie: ”A fost o lecţie de educaţie financiară”

0
Sursa foto: Iga Oana Diana/Facebook

Elevii de clasa a III-a dintr-o școală din comuna Mera, judeţul Vrancea, au reuşit să strângă bani pentru a merge într-o excursie la munte, la final de an şcolar, după ce şi-au scos la licitaţie, pe Facebook, tablourile realizate chiar de ei, relatează Agerpres.

„Ideea a venit chiar de la copii, eu am ajutat doar ca aceasta să prindă viaţă. Încă de la începutul anului şcolar, copiii au dorit să meargă într-o excursie. Deşi pe parcursul anului şcolar au avut şansa să meargă în mai multe localităţi din ţară, în cadrul unor proiecte de promovare a tradiţiilor, şi-au dorit să meargă într-o excursie a lor, fără ca părinţii să trebuiască să suporte costurile acesteia. Şi-au propus să facă rost de bani singuri şi s-au pus pe treabă.

Au mers cu colindul, au făcut mărţişoare pe care le-au vândut, şi aşa mai departe. Dar din colinde şi mărţişoare, evident că nu au reuşit să strângă o sumă foarte mare. Şi atunci le-am sugerat să se gândească la ceva inovativ. Astfel au venit cu ideea de a vinde tablouri făcute chiar de ei şi au investit banii câştigaţi deja pentru a achiziţiona materialele necesare pentru tablourile pe care ulterior le-au scos la licitaţie pe Facebook.

Nu a fost vorba despre un apel de caritate, ci despre o lecţie de marketing şi educaţie financiară, din care copiii au învăţat că, dacă îşi doresc ceva şi muncesc destul de mult pentru acest lucru, pot reuşi prin forţe proprii”, a declarat, pentru Agerpres, învăţătoarea Oana Diana Iga.

După 48 de ore, suma necesară pentru excursia copiilor s-a strâns de la persoane din diverse colţuri ale ţării şi chiar din străinătate, care au licitat chiar şi până la 320 de lei pentru o singură lucrare.

În timp ce copiii se gândesc cu bucurie la excursia de la Braşov, unde şi-au propus deja să viziteze mai multe obiective turistice, tablourile sunt pregătite pentru a fi expediate către cei care au licitat pentru ele. Şi odată cu acest succes, au început deja şi planurile de viitor.

„Copiii sunt mega încântaţi de succesul pe care l-a avut această iniţiativă şi deja au început să născocească noi modalităţi de a-şi asigura o excursie şi anul viitor sau, de ce nu, chiar o tabără. Printre proiectele de anul viitor s-ar putea număra expoziţii de mărţişoare cu vânzare, expoziţii foto şi de tablouri, spectacole în care să promoveze tradiţiile zonei. Orice este posibil şi orice le poate fi la îndemână”, spune învăţătoarea.

Diana Iga are 26 de ani şi este cadru didactic de numai trei ani, iar în ultimul an a predat în cadrul proiectului Teach for Romania.

„Am considerat că poate exista şi un alt mod de a educa elevii, astfel că am intrat în cadrul programului Teach for Romania, care pledează pentru o altfel de educaţie, nu neapărat bazată pe înmagazinarea de teorie, ci mai mult pe aplicarea în viaţa reală a acestor informaţii. Dacă la început am avut o relaţie strict profesor – elev, în ultimul an s-a schimbat ceva în mine şi cred că am reuşit să le transmit acest lucru, astfel că au început să mă vadă mai mult ca pe o prietenă împreună cu care ei fac anumite lucruri.

Practic, copiii au înţeles că participă la propria lor învăţare şi s-au obişnuit să vină cu idei şi propuneri despre modul în care activitatea lor s-ar putea îmbunătăţi. Acesta a fost doar un exemplu, iar eu i-am încurajat. Pentru că în momentul în care gândul e pus în minte, practic jumătate din treabă e făcută”, a precizat Oana Diana Iga.

Citește și: Bucuria copiilor care au văzut pentru prima dată marea. Învățătoarea le-a îndeplinit un vis și i-a dus trei zile în excursie la Constanța FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.