Examene naționale 2022. Ministrul Educației: Le-am solicitat colegilor care realizează subiectele să evite să formuleze subiecte cu capcane

0

Elevii care susțin examenele naționale în acest an, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, să se aștepte la subiecte adecvate și la un grad de dificultate adaptat condițiilor reale pe care le-au traversat, a declarat, luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Atâta vreme cât în ultimii 2 ani sistemul de educație din România și din orice alt stat a avut de suferit din motive mai mult sau mai puțin obiective (…), le-am solicitat colegilor mei care realizează aceste subiecte să evite acele porțiuni din materie care nu au fost predate elevilor, să evite să formuleze subiecte cu capcane – un lucru foarte important. Din păcate, la simularea pentru Evaluarea Națională s-a întâmplat o astfel de situație. (…)

În fiecare noapte de dinaintea fiecărui examen, în condiții de deplină securitate, fără niciun mijloc de comunicare, voi sta împreună cu colegii mei de la fiecare disciplină și vom analiza subiectele în așa fel încât să putem garanta că ele vor fi adecvate perioadei pe care am traversat-o și vor fi înțelept concepute în așa fel încât să nu fie elevii aceia care sunt nevoiți să plătească toate neajunsurile ultimilor doi ani de criză sanitară”, a precizat Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la TVR.

Întrebat despre renunțarea la ponderea mediei din clasele V-VIII în calculul mediei de admitere la liceu, ministrul Educației a arătat că ”orice schimbare se anunță din timp”, iar  anul acesta se vor păstra regulile cunoscute. ”Nu se va modifica nimic pentru Evaluarea Națională și nici pentru examenul de Bacalaureat. Pe viitor însă, da, îmi mențin afirmația, că odată cu creșterea irelevanței notelor, nu este corect să iei în considerare note irelevante pentru admiterea într-un ciclu liceal important pentru viitorul oricărui tânăr”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Citește și Tezele nu vor mai fi obligatorii din anul școlar 2022-2023. Se renunță la mediile semestriale, elevii vor avea o singură medie la final de an școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.