Elevii claselor a XII-a au încheiat cursurile. Examenul de Bacalaureat va începe pe 6 iunie cu probele de evaluare a competențelor

0
În această săptămână au avut loc festivitățile de absolvire a clasei a XII-a. Sursa foto: Facebook/ Colegiul Național "Doamna Stanca" Satu Mare

Vineri, 27 mai, a fost ultima zi de școală pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a. Aceștia vor susține examenul de Bacalaureat din data de 6 iunie, când vor începe probele de evaluare a competențelor. Prima proba scrisă a examenului de BAC va avea loc pe 20 iunie.

Potrivit calendarului oficial al examenului de Bacalaureat 2022, probele de evaluare a competențelor vor începe pe 6 iunie, urmând ca în data de 20 iunie să se desfășoare proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 21 iunie este programată proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie, urmând ca pe 22 iunie să aibă loc proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 23 iunie – Limba şi literatura maternă.

Pe 27 iunie vor fi afișate primele rezultate la probele scrise, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi în intervalul orar 12,00 – 18,00. Rezultatele finale vor fi publicate pe 1 iulie 2022.

Calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie:

Potrivit unor adrese transmise de Ministerului Educației către inspectoratele școlare (adresă 1/adresă 2), evaluarea competențelor digitale va avea loc în perioada 8-10 iunie, iar evaluarea competențelor lingvistice în perioada 14 -16 iunie. 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.