Subiectele la Matematică și Științe ale naturii – Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a

0

Evaluarea Națională la clasa a VI-a a continuat joi cu proba la Matematică și Științe ale naturii. Subiectele primite de elevi au fost publicate pe subiecte.edu.ro. A fost cea de-a doua probă susținută de elevii de clasa a VI-a și cea care încheie șirul evaluărilor naționale organizate în acest an școlar la sfârșit de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a.

Teste Matematică și Științe ale naturii – Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a

Testele la Matematică și Științe ale naturii – Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a, pot fi descărcate de aici.

Prima probă susținută de elevii de clasa a VI-a a fost Limbă și comunicare. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale, testele de la EN se evaluează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate.

  • Testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Limbă şi comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă. În cazul elevilor care au urmat studiile într-o limbă a minorităţilor naţionale, echipa este formată din trei cadre didactice, doi având specializările menţionate anterior, iar al treilea având specialitatea limba şi literatura maternă.
  • Testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie.

Documentul mai prevede că ”rezultatele individuale obţinute la EN nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei”: ”Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: a) elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune; b) informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.”

Citește și: Evaluarea Națională 2022, clasa a VI-a. Testele la Limbă și comunicare: Ce subiecte au primit elevii la prima probă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.