Broșura de admitere la liceu 2022, cu numărul de locuri și media ultimului admis de anul trecut, publicată de Inspectoratul Școlar București

0

ADMITERE LICEU 2022. Broșura de admitere la liceu și în învățământul profesional/dual pentru anul școlar 2022-2023 a fost publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Ghidul conține informații privind numărul de clase de la fiecare liceu și colegiu, pe profil și specializare, numărul de locuri, precum și ultima medie de admitere de anul trecut. 

Potrivit calendarului admiterii la liceu pentru anul școlar 2022-2023, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginți, se va derula în perioada 4 – 11 iulie 2022. Candidaţii completează pe fişa de înscriere, în ordinea preferinţelor, codurile opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.

Pe 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a, iar în intervalul 4–5 august 2022 este programată repartizarea candidaților din etapa a doua.

Înscrierea în clasa a IX-a învăţământ liceal preuniversitar de stat se face pe baza mediei de admitere. Media de admitere se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80% şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini), se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv și în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

Planul de școlarizare pentru clasa a IX-a, învățământ liceal de stat cu frecvență – zi, locuri care urmează a fi ocupate prin repartizare computerizată:

Citește și: Admiterea la liceu 2022. Repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a va avea loc pe 14 iulie – calendar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.