Ministrul Educației: 126 de şcoli, în care învață 18.340 de elevi, vor primi finanțare pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare UPDATE

0
Foto: citynews.ro

Un număr de 126 de şcoli vor primi finanţare pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare, în baza unei hotărâri adoptate în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, informează Agerpres.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, ministrul Educaţiei a arătat că în acest fel se va asigura finanţare pentru rezolvarea unei probleme „aflată de multă vreme din păcate în atenţia publică”.

„Este vorba de şcolile care au grupuri sanitare neconforme. Prin finanţarea alocată astăzi de Guvernul României, un număr de 126 de şcoli, nominalizate, vor primi finanţare pentru a elimina această problemă a grupurilor sanitare neconforme. 126 de şcoli în care învaţă 18.340 de elevi”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că este vorba despre unităţi de învăţământ mici, cu un număr mediu de 145 de elevi.

„În cazul în care autorităţile locale, care vor avea de îndată după aprobarea hotărârii de guvern în bugete aceste sume – este vorba de o sumă medie de 85.000 de lei per şcoală, doar pentru a asigura conformitatea grupurilor sanitare, o sumă care exclude cheltuielile ocazionate de branşamente la apă potabilă şi canalizare, acestea provin din bugetele autorităţilor locale – dacă această sumă va fi folosită (…) vom elimina în scurt timp total această problemă care trenează de mult timp în sistemul de educaţie românesc: grupuri sanitare neconforme”, a spus ministrul.

Lista școlilor care vor beneficia de finanțare, potrivit Hotărârii de Guvern (publicată în Monitorul Oficial):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here