Clasă în aer liber amenajată de elevii clasei a V-a și de fosta lor învățătoare, la o școală dintr-o comună din județul Dâmbovița FOTO

0

La școala din comuna Șelaru, județul Dâmbovița, cei 82 de elevi vor putea învăța într-o clasă în aer liber. În curtea școlii a fost creat un spațiu de învățare, dar și de petrecere a pauzelor, cu mese colorate, bănci și cauciucuri vopsite, într-un proiect derulat de elevii clasei a V-a și de fosta lor învățătoare. Pentru a avea o curte cât mai veselă, copiii au dat culoare și pereților școlii și au desenat pe asfalt. 

Învățătoarea Floriana Necula și elevii săi de la Școala Gimnazială Șelaru au început proiectul ”Reciclăm si construim”, în parteneriat cu Asociația All Grow, în urmă cu trei ani, atunci când copiii erau în clasa a III-a. Anul acesta, l-au continuat și, din fondurile puse la dispoziție de asociație, elevii clasei a V-a au amenajat clasa în aer liber.

”Copiii au reciclat paleți și anvelope pe care le-au transformat în băncuțe și scăunele colorate. Ne-au ajutat la asamblare câțiva părinți ai elevilor, trei elevi voluntari de la clasa a VIII-a și o persoană din comunitate care se pricepe. Pentru a face curtea școlii mai veselă, copiii au pictat pereții, iar începând de astăzi (marți – n.red.), ei pot face chiar ore în aer liber”, declară învățătoarea Floriana Necula.

Ideile pentru amenajarea spațiului de învățare și de petrecere a pauzelor în natură au fost preluate de pe blogul consultantului educațional, Anca Tîrcă, și de pe pagina ”Clase în aer liber în România”. Copiii și învățătoarea au reușit astfel să dea o pată de culoare școlii și să creeze un spațiu util și atractiv pentru elevi. 

Potrivit învățătoarei, în primul an al proiectului, elevii au reciclat diverse materiale și au creat ornamente pentru bradul de Crăciun, pentru ca în anul următor să confecționeze ghivece pentru flori din sticle de plastic.

”Am mers atunci în comunitate și le-am expus în curtea Primăriei Șelaru și prin magazinele sătești, cu afișe și îndemnuri. Anul acesta, elevii ajunși în clasa a V-a au confecționat mărtișoare din materiale reciclate și le-au donat bisericii care a organizat un târg pentru cazuri sociale. Clasa în aer liber am realizat-o dintr-un fond de investiții de care am beneficiat din partea Asociației All Grow pentru achiziționarea de materiale. De această clasă se vor bucura toți cei 82 de elevi ai școlii. Toți o pot folosi. Suntem o școală mică și facem tot ce putem pentru ca elevii să se simtă bine și să învețe cu plăcere”, mai spune învățătoarea Floriana Necula.

Sursa foto: Arhiva personală – înv. Floriana Necula

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.