Școala în aer liber: Spațiu de învățare și recreere, inaugurat în prima zi după vacanță la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din București FOTO

1
Clasa în aer liber, amenajată la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală

Elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Arghezi” din Capitală au începând de astăzi o clasă în aer liber. Spațiul a fost amenajat în cele două săptămâni de vacanță de învățătoarea Georgeta Șerban, cu sprijinul părinților de la clasă, și a fost surpriza pregătită elevilor săi de clasa a IV-a în prima zi de școală. La ora 8.00, ei au tăiat panglica alături de învățătoare și au participat la prima lor oră de istorie în clasa din curtea școlii.

În școala aflată în centrul Bucureștiului, elevii vor putea face ore afară, într-un spațiu colorat, cu mese, bănci și tablă. Spațiul a fost amenajat din banii câștigați anul trecut la concursul ”Recicleta” de clasa învățătoarei Georgeta Șerban, care a reușit astfel să pună în practică, cu ajutorul părinților elevilor, un proiect pe care și l-a dorit foarte mult.

”Școala în aer liber” va fi un spațiu de învățare și de recreere, ”o școală fără pereți și fără plafon, la umbra copacilor înverziți”, după cum o descrie învățătoarea, de care vor putea beneficia toți cei 900 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Tudor Arghezi”.

”Cred că implicarea copiilor la ore într-un spațiu prietenos în aer liber va fi mai mare. Noi am făcut multe ore în aer liber de-a lungul timpului, pe scăunele, și lor le place foarte mult. Sunt mult mai entuziasmați, li se pare mult mai distractiv”, spune învățătoarea.

Elevii din Clasa Micilor Campioni au avut astăzi ora de istorie în noua sală de clasă, au fost încântați – povestește învățătoarea – și așteaptă cu nerăbdare următoarea experiență. ”La sfârșit, reacția copiilor a fost: <Doamna, ce frumos! Mai vrem să facem ore aici>”, relatează Georgeta Șerban.

Sursa foto: Arhiva personală – înv. Georgeta Șerban

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.