EuroQuiz, un concurs național online adresat elevilor din clasele V-VIII. Înscrierea echipelor se face până pe 29 aprilie

0
Sursa foto: unsplash.com

Elevii din clasele V-VIII pot participa în perioada mai-iunie la un concurs național online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației. Competiția EuroQuiz are o etapă județeană și una națională, iar termenul-limită pentru înscrieri este 29 aprilie 2022. 

Concursul EuroQuiz are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din ciclul gimnazial, cultivarea unei atitudini critice în rândul tinerilor și conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice, precizează Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Participarea la concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp limitat.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să participi la Euro Quiz?

  • Să fii elev în ciclul gimnazial (clasele V– VIII), la o școală din România.
  • Să ai repere de cultură generală, să fii atent, spontan și să te adaptezi ușor lucrului în echipă.

Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Euro Quiz?

  • Să găsești alți trei colegi (din aceeași școală, din clasa ta sau din altă clasă, din orice alt an de studiu V-VIII) împreună cu care să formezi o echipă, și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte. Înscrierile se fac AICI.
  • Să obții și să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul național Euro Quiz: un material scris cu informații generale structurate pe categorii.

Potrivit calendarului concursului, etapa județeană va avea loc pe 9 mai, iar cea națională pe 3 iunie.

Cum se va desfășura concursul

  • În cadrul concursului online (atât în etapa județeană, cât și în cea națională), fiecare echipă va trebui să răspundă la un chestionar online ce include maximum 50 de întrebări cu privire la valorile UE, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie, într-un interval de timp limitat. Întrebările sunt cu răspuns multiplu (mai multe variante de răspuns), iar echipa trebuie să selecteze răspunsul corect.
  • Primele cinci echipe care au obținut în etapa județeană cel mai bun rezultat (cel mai mare număr de răspunsuri corecte, minimum 45, în cel mai scurt timp de răspuns) se vor califica în etapa națională, unde va fi desemnată echipa câștigătoare a concursului național Euro Quiz 2022.
  • Premierea concursului Euro Quiz 2022 va avea loc în București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România. Vor fi oferite premii fiecărui membru al echipei câștigătoare, inclusiv profesorului. Valoarea maximă totală a celor 5 premii însumează 2.000 euro.

Concursul Euro Quiz este cuprins în Calendarul competițiilor naționale pe discipline școlare la care participă elevi români, în anul școlar 2021-2022. Regulamentul concursului este disponibil AICI. Mai multe informații găsiți pe site-ul competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.