Cîmpeanu: Până la finele lunii aprilie va fi cunoscută şi modalitatea de încheiere a mediilor. Am susţinut ideea renunţării la obligativitatea tezelor

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că până la sfârșitul lunii aprilie va fi cunoscută și modalitatea de încheiere a mediilor în următorul an școlar care va fi structurat pe cinci module de învățare. ”Nu vor fi sub nicio formă cinci teze în loc de două. Am susţinut ideea renunţării la obligativitatea tezelor semestriale”, a precizat ministrul. 

Ministrul Educației a fost întrebat, la o dezbatere organizată de Edupedu, dacă s-a luat o decizie în ceea ce privește eliminarea obligativității tezelor. Declarațiile ministrului:

  • „De foarte mulţi ani, elevii din învăţământul primar, spre exemplu, au cinci module de învăţare şi cinci vacanţe. Nu este nimic nou. Elevii din învăţământul primar au avut dintotdeauna cinci module de învăţare şi cinci vacanţe. Dacă vreţi o noutate este faptul că se aliniază şi gimnaziul şi liceul, care până acum aveau patru module de învăţare şi patru vacanţe. Vor avea şi ei o săptămână de vacanţă alături de învăţământul primar în luna octombrie. Asta este o schimbare.”
  • ”Un alt lucru care a fost practicat până acum a fost organizarea materiei pe unităţi de învăţare. Evaluările la finalul fiecărei unităţi de învăţare au fost făcute ritmic de către profesor pe parcursul întregului an şcolar. Anul acesta, am considerat cu titlul de propunere că tezele semestriale, în condiţiile în care această evaluare ritmică se poate face la finalul fiecărei unităţi de învăţare, la finalul fiecărui modul, la finalul fiecărei perioade de cursuri, profesorii se vor putea baza pe aceste evaluări, care sunt mai uşor acceptate, pentru că nu am auzit să existe un stres atât de mare pentru evaluările pe care profesorii la fiecare disciplină le fac dintotdeauna atunci când termină de predat o anumită unitate de învăţare. Până la finele lunii aprilie va fi cunoscută şi modalitatea de încheiere a mediilor.”
  • ”Nu vor fi sub nicio formă cinci teze în loc de două. Am susţinut ideea renunţării la obligativitatea tezelor semestriale. Asta înseamnă că un profesor care va dori să verifice cunoştinţele acumulate şi competenţele va avea deplină libertate să o facă în scris sau altfel, cu nume sau cu un alt nume. Deci, lăsăm libertate mai mare profesorilor.”

Citește și: Consiliul Național al Elevilor propune înlocuirea notelor la educație plastică, educație muzicală și sport cu un set de calificative – raport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.