Eveniment Aspires Teachers: Cum construim cultura învățării împreună? Schimb de bune practici între profesori și un tur de tip Biblioteca vie

0
Sursa foto: Facebook.com/AspireTeachers

Profesori din toată țara sunt așteptați sâmbătă, 16 aprilie, la un eveniment organizat de Aspire Teachers despre formele prin care profesorii, directorii și elevii învață împreună. Evenimentul ”ReFRESH Aspire Teachers – Cum construim cultura învățării împreună” va avea loc la Centrul cultural din Râmnicu Sărat, comunitatea care găzduiește una dintre primele școli-pilot din țară, Școala Gimnazială Gh. Vernescu, transmit organizatorii într-un comunicat de presă.

Pe tot parcursul zilei vor avea loc prezentări, discuții, ateliere practice și un tur de Bibliotecă vie alături de lideri educaționali, practicieni și profesori cu expertiză în construirea de echipe durabile, de comunități profesionale de practică, în co-predare și feedback, învățare bazată pe proiect și inovație curriculară, precizează sursa citată.

Învățarea e o călătorie. Și când în această călătorie nu pornești singur, ea devine aventura cunoașterii conștiente și asumate. Ne bucurăm să împărtășim cu alți colegi din țară ce reușite și provocări am întâlnit când am pornit la drum alături de echipa de profesori împreună cu care vrem să răspundem și mai bine nevoilor educaționale ale elevilor noștri”, spune Geanina-Lalu Popescu, director la Școala Gimnazială Gh. Vernescu, împreună cu Angelina Rivera-Rocabado, director adjunct.

În plus, evenimentul include un tur final de tip Biblioteca vie, unde participanții vor petrece câte o jumătate de oră cu patru echipe de invitați – profesori și directori premiați la nivel național, lideri de școli-pilot și profesori-antreprenor care vor împărtăși practici și exemple din propria experiență.

„Știm deja că atunci când profesorii colaborează deliberat, în forme structurate și cu gândul la progresul elevilor, și rezultatele acestora din urmă cresc. Ne-am propus să aducem unele dintre cele mai bune practici care pun accent pe învățarea împreună tocmai ca să vedem care dintre aceste forme produc rezultate și ce pot face profesorii și liderii școlari pentru a construi o cultură autentică a colaborării de care toți depindem”, spune Măriuca Morariu, director executiv Aspire Teachers.

Printre invitați se numără Alexandra Copos de Prada – co-fondatoare Aspire Teachers și CEO Moonstar Ventures (Londra), Constantin Lomaca – liderul departamentului de științe la Franconian International School în Germania și profesor cu experiență în școli internaționale, Marian Staș – coordonatorul programului educațional „Liderii Mileniului Trei” și fost consilier promotor al programului școli-pilot, Ștefan Torcărescu – Director CCD Buzău, Mari Nicolae – lider de curriculum Project-Based Learning la Avenor College și Măriuca Morariu – Director executiv Aspire Teachers, asociația non-profit care organizează evenimentul.

Până acum s-au înscris participanți atât din Buzău, cât și din Bacău, Brașov, București, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea. Înscrierile rămân deschise pe pagina evenimentului, în limita a 100 de locuri.

Citește și: Un alt mod de a face școală, experimentat la o clasă de-a V-a: Tezele au fost eliminate, materia este predată pe arii de învățare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.