Cartea „Blue and Yellow – Hope for Ukraine”, dedicată tuturor persoanelor refugiate, distribuită gratuit de Fundația Transylvania College

0
Sursa foto: Fundația Transylvania College

Fundația Transylvania College va distribui gratuit cartea „Blue and Yellow – Hope for Ukraine”, destinată persoanelor afectate de evenimentele ce au loc în Ucraina. Cartea abordează ”emoțiile cauzate de stresul și trauma contextului actual din Ucraina” și este scrisă în mai multe limbi – engleză, ucraineană, română, poloneză, rusă și cehă. Inițiativa se va desfășura în decursul lunilor aprilie și mai, în România.

”Cartea de colorat <Blue and Yellow – Hope for Ukraine> a fost creată cu scopul de a oferi suport emoțional copiilor și adulților marcați de evenimentele tragice, apărute odată cu izbucnirea conflictului militar din Ucraina. Cartea este dedicată tuturor persoanelor refugiate sau a celor aflate în proximitatea zonei de conflict, indiferent de vârsta pe care o au și locul din care vin. <Blue and Yellow – Hope for Ukraine> are la bază ideea de unitate și solidaritate: <ne conectăm emoțiile și rămânem uniți cu alte persoane care oferă speranță celor care își doresc cu disperare pacea>”, se arată într-un comunicat de presă al Fundației Transylvania College.

Sursa foto: Fundația Transylvania College

Conform sursei citate, cartea a apărut la inițiativa unui grup internațional de profesioniști din care face parte și Simona Baciu, membru fondator al organizației Tapestry Intergenerational Education Foundation – TIEF și fondator al Fundației Transylvania College.

”Arta plastică este o formă accesibilă și eficientă de transpunere a gândurilor, trăirilor, emoțiilor și sentimentelor, care poate duce, pe lângă alte metode cunoscute, la reducerea stresului. Cărțile de colorat printate pot fi un suport pentru persoanele care își exprimă cu greu stresul sau traumele prin scris sau verbal, fapt pentru care, odată folosite, ele pot dezvălui emoțiile oamenilor cu o mai mare acuratețe”, se explică în comunicat.

Sursa foto: Fundația Transylvania College

Potrivit Fundației, România a fost una dintre principalele state care a primit refugiați și le-a oferit ajutorul necesar tranzitării sau chiar stabilirii aici, fapt ce explică motivul pentru care cartea a apărut prima dată în România. ”Trebuie menționat că nevoia distribuirii acestor resurse este semnificativ mai mare în țara noastră și în statele vecine ale Ucrainei, comparativ cu alte țări în care trăiesc și profesează membrii organizației TIEF”, adaugă sursa citată.

„Este cu adevărat nevoie de ajutorul și susținerea noastră. În primul rând, ne gândim la nevoile primare, cum sunt mâncarea, apa, un loc de dormit, lucruri necesare pentru a te simți în siguranță. Pe lângă acestea, acordarea sprijinului emoțional este la fel de importantă pentru păstrarea sănătății fizice și emoționale, fapt pentru care trebuie să preîntâmpinăm, pe cât posibil, apariția efectelor negative, atât pe termen scurt, cât și lung”, a declarat Simona Baciu.

„Blue and Yellow – Hope for Ukraine” este prima carte dintr-o colecție de trei și a fost realizată sub îndrumarea artistului britanic Adrian Fisher, recunoscut pe plan mondial pentru creațiile unice puse sub semnul stilului său artistic denumit Geomitica. Următoarele două cărți vor avea ca inspirație labirintul și puzzle-ul. Cele 1.000 de cărți tipărite în România vor fi distribuite gratuit. Cartea a fost creată de membrii organizației non-profit TIEF, din care fac parte renumiți psihologici, educatori, designeri și artiști din toată lumea.

Sursa foto: Fundația Transylvania College

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.