Târgul de Meserii pentru Învăţământul Dual, organizat în perioada 11-14 aprilie la Circul Metropolitan Bucureşti

0
Sursa foto: pmb.ro

Prima ediţie a „Târgului de Meserii pentru Învăţământul Dual – Fii meseriaş! Îndrăgosteşte-te de meseria ta”, care reunește liceele cu profil dual şi 33 de companii, are loc în perioada 11-14 aprilie la Circul Metropolitan Bucureşti, anunță Primăria Capitalei.

Târgul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism şi Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – Proedus.

”Târgul de Meserii reunește liceele  cu profil dual și 33 de companii de top ce vor oferi timp de 4 zile elevilor bucureșteni posibilitatea de a descoperi beneficiile sistemului de învățământ dual.

Astfel, elevii claselor a VIII-a au posibilitatea de a participa la sesiuni de training și informare susținute de către cele mai mari companii din București, care sunt pregătite să școlarizeze și apoi să angajeze elevii absolvenți ai învățământului dual.

O componentă importantă a primei ediții o reprezintă vizitele elevilor participanți la sediul operatorilor economici implicați în proiect”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Evenimentul este parte din proiectul “Școala profesională metropolitană în sistem dual din București – Drumul tău spre reușită”, un proiect al Primăriei Municipiului București, derulat prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, primăriile de sector 1-6 și operatori economici.

Totodată, în aceeași perioadă, Târgul Ofertă Educațională (TOE) își deschide porțile virtuale pe www.hubproedus.ro. Ajuns la  a XXII-a ediție, TOE prezintă oferta educațională a liceelor din Municipiul București și oferă elevilor posibilitatea de a vizita liceele prin intermediul tururilor virtuale 360°.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.