Patru echipe de la Colegiul „Andrei Şaguna” din Braşov au obţinut, în premieră, locul I la un concurs organizat de NASA

0
Sursa foto: SparkNews.ro

Patru echipe ale Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov au obţinut, anul acesta, locul I la prestigiosul „Space Settlement Contest” organizat de NASA, fiind singurul colegiu participant care a înregistrat o astfel de performanţă, conform unui comunicat remis, luni, de instituţia braşoveană de învăţământ, relatează Agerpres.

„Mai multe echipe formate din elevi ai Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov au câştigat premii prestigioase în cadrul concursului. Patru echipe au obţinut locul I, Colegiul Andrei Şaguna fiind singurul colegiu din lume care a reuşit această performanţă. Anul acesta este pentru prima dată când elevii Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” reuşesc să obţină în cadrul acestui concurs premiul I pentru meritul artistic şi ştiinţific”, se arată în comunicatul citat.

Conform acestuia, elevii premiaţi sunt invitaţi de onoare la Luxemburg, unde vor dispune de un stand pentru a-şi expune proiectele realizate.

„Space Settlement Contest” este un concurs internaţional multidisciplinar organizat de National Space Society (NSS) din SUA şi care, timp de 25 de ani, a fost administrat de NASA Ames Research Center.

În cadrul competiţiei, elevii din întreaga lume au fost invitaţi să-şi imagineze şi să proiecteze viaţa unei societăţi umane în spaţiu, precum şi sistemele de menţinere a vieţii necesare colonizării Cosmosului.

În cadrul ediţiei de anul acesta, National Space Society a avut parte de 3.076 de înscrieri, fiind implicaţi astfel peste 17.000 de elevi din 22 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.