Educație financiară pentru elevi: Șase videoclipuri animate, lansate de Banca Națională a României VIDEO

0
Sursa foto: bnr.ro

Banca Națională a României a lansat, în luna martie, seria de videoclipuri animate “Educație financiară cu Ana și Radu”, un produs educațional care oferă elevilor, într-o manieră accesibilă și atractivă, explicații despre rolul băncii centrale, precum și noțiuni financiare și economice de bază: inflația, funcțiile banilor, bugetul de venituri și cheltuieli, respectiv cererea și oferta, precizează BNR pe site-ul instituției.

“Educație financiară cu Ana și Radu cuprinde șase videoclipuri: ”Rolul Băncii Naționale a României”, ”Banii și inflația”, ”Venituri și cheltuieli”, ”Cererea și oferta”, ”Economisirea” și ”Cardul Bancar”.

Episodul 1 – Rolul Băncii Naționale a României

”În primul episod, Ana, Radu și bunicul lor vă invită să descoperiți ce face Banca Națională a României, ce funcții îndeplinește și care este relația acesteia cu băncile comerciale.”

Episodul 2 – Banii și inflația

”Ce funcții au banii și cum se poate asigura o bancă centrală că aceștia nu-și modifică valoarea? Ana și Radu vă prezintă, într-un nou episod de educație financiară, care este obiectivul fundamental al BNR, la ce ne gândim când vorbim despre bani și în ce forme îi putem întâlni.”

Episodul 3 – Venituri și cheltuieli

”De ce este important să ne stabilim un buget atunci când urmează să plecăm într-o vacanță? Ana și Radu își întocmesc, împreună cu bunicul lor, primul buget de venituri și cheltuieli, descoperind avantajele economisirii și investițiilor inteligente.”

Episodul 4 – Cererea și oferta

”Una dintre primele lecții de economie este cea care vizează cererea, oferta și formarea prețurilor libere. Ana și Radu îl însoțesc pe bunicul lor la piața de pește, unde descoperă că prețurile oscilează în funcție de cerere și ofertă, determinând consumatorii să-și adapteze comportamentul de cumpărare în vederea obținerii celui mai bun preț pentru un produs sau un serviciu.”

Episodul 5 – Economisirea

”Pentru a învăța să economisim, este important să înțelegem diferența dintre ce ne dorim să cumpărăm și ce avem nevoie. În timpul unei vizite la magazin, Ana și Radu primesc de la bunicul lor câteva sfaturi în legătură cu gestionarea responsabilă a banilor, care să le asigure atât acoperirea cheltuielilor recurente, cât și realizarea economiilor necesare pentru a-și îndeplini anumite nevoi.”

Episodul 6 – Cardul Bancar

”Ce avantaje are cardul bancar și cum poate fi utilizat în siguranță de către un copil? Ana și Radu învață ce reguli trebuie să respecte atunci când fac cumpărături online, ce elemente de siguranță au cardurile bancare, precum și câteva informații interesante despre istoria acestora și contextul în care au apărut.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.