Simulare Evaluarea Națională 2022. Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română

0

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022. Elevii claselor a VIII-a au început, luni, simularea Evaluării Naționale cu proba la Limba şi literatura română. Subiectele și baremul de notare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiecte Română, Simulare Evaluarea Națională 2022

La Subiectul I, elevii au avut două texte (Cezar Petrescu – ”Dacia Felix” și Francisc Munteanu – ”Oameni, fapte, amintiri”) și de rezolvat mai multe cerințe. La unul dintre subpuncte, elevii au avut de argumentat în 50 – 100 de cuvinte dacă ”dialogul deschis cu profesorii îi apropie sau îi îndepărtează pe elevi de înțelegerea lecțiilor”, valorificând textul 2.

O altă cerință a fost asocierea fragmentului din „Oameni, fapte, amintiri” de Francisc Munteanu cu un text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând, în 50 – 100 de cuvinte, ”o valoare morală/culturală comună, prin referire la câte o secvență relevantă din fiecare text”.

La Subiectul al II-lea, elevii au avut de scris o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să-l caracterizeze pe domnul Preda, personajul din textul lui Cezar Petrescu.

Simularea Evaluării Naționale 2022 continuă marți cu proba la Matematică, iar miercuri se va desfășura proba la Limba şi literatura maternă.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiecte Matematică – simulări județene, Evaluarea Națională 2022

Modele de subiecte Evaluarea Națională 2022

Subiecte și teste de antrenament Evaluarea Națională 2021

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele la simularea Evaluării Naționale 2022 vor fi afișate pe 14 aprilie. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. În situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Calendar Simulare Evaluare Naţională 2022 pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)

  • 4 aprilie 2022: Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
  • 14 aprilie 2022: afișarea rezultatelor

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.