Simulare Bacalaureat 2022. Subiectele și baremul de corectare la proba de Limba și literatura română

0

SIMULARE BAC 2022. Elevii claselor a XII-a și a XIII-a au susținut, luni, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat. Subiectele și baremul de notare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiecte și barem Limba și literatura română, Simulare BAC 2022

Barem și subiecte Română – Real/Tehnologic, Simulare BAC 2022

Barem și subiecte Română – Uman/Pedagogic, Simulare BAC 2022

La subiectul I, elevii au avut un fragment din volumul ”Destăinuri” de Profira Sadoveanu, cerința de la punctul B fiind de a redacta un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze ”dacă păstrarea discreției în legătură cu viața privată este importantă sau nu”, raportându-se atât la informațiile din textul dat, cât și la experiența personală sau culturală.

La subiectul II, elevii au avut de prezentat, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului dintr-un fragment din „Idolul şi Ion Anapoda” de George Mihail-Zamfirescu.

La subiectul III, elevii de la Real/Tehnologic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Tudor Arghezi, în timp ce cei de la Uman/Pedagogic – un eseu în care să prezinte particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Ion Barbu.

Potrivit Ministerului Educației, la simularea probei scrise de Limba şi literatura română au participat 119.486 de elevi din cei peste 150.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 8 elevi.

Simularea examenului de BAC 2022 va continua marți cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie, urmând ca miercuri să aibă loc proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 31 martie probă scrisă la Limba şi literatura maternă.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele vor fi afișate pe 14 aprilie.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. În situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Modele de subiecte BAC 2022

Subiecte BAC 2022 – simulări județene:

Subiecte Bacalaureat 2021

Teste de antrenament BAC 2021

Calendarul Simulării examenului de Bacalaureat 2022 (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă):

  • 28 martie 2022: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 29 martie 2022: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 30 martie 2022: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 martie 2022: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.