Clasa pregătitoare 2022-2023. Ministrul Educației: Începând cu data de 28 martie, putem spune că se va da startul înscrierilor în clasa pregătitoare

0
Foto: bucurestifm.ro

Calendarul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023 va fi finalizat săptămâna viitoare, astfel încât pe 28 martie vor începe acțiunile prevăzute în calendar.

”Am lansat deja metodologia pentru înscrierea în clasa pregătitoare, nu există niciun fel de diferenţă faţă de metodologia de anul trecut”, a precizat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Astfel, pe data de 28 martie vor începe activităţile prevăzute în calendar, precum afişarea numărului de clase și a circumscripțiilor școlare, dar varianta finală a acestuia, cu perioada exactă în care părinții vor depune cererile, va fi stabilită săptămâna viitoare.

”Începând cu data de 28 martie, practic, putem spune că se va da startul înscrierilor în clasa pregătitoare. Săptămâna viitoare vom discuta în Comisia pentru Dialog Social, iar până pe 28 martie va trebui să parcurgem toate aceste etape, în așa fel încât 28 martie să fie ziua în care se va da startul înscrierilor în clasa pregătitoare”, a precizat ministrul Educaţiei.

Anul trecut, înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022 (prima etapă) au început pe 29 martie și s-au încheiat pe 28 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.