Președintele CJ Suceava: Copiii ucraineni refugiaţi în România vor putea merge la şcoli cu predare în limba ucraineană

0

Copiii ucraineni refugiaţi în România vor putea merge la şcoli cu predare în limba ucraineană, a declarat, miercuri, la Cernăuţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, relatează Agerpres. Acesta a precizat că orele de curs în ucraineană vor fi predate de profesori voluntari.

„Pentru copii, am discutat cu Ministerul Învăţământului să organizăm şcolile în limba ucraineană pentru copiii care sunt în România. Avem profesori de limbă ucraineană şi am început ca de la grădiniţă la şcoală să înceapă să fie chemaţi cei care doresc şi să îi familiarizăm, pentru că ei sunt trişti şi cred că au nevoie de şcoală”, a afirmat Gheorghe Flutur.

De asemenea, Flutur a anunţat că face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru ca persoanele bolnave din Ucraina refugiate în România să poată beneficia de tratament în spitalele româneşti.

„Cu Ministerul Sănătăţii am vorbit de o colaborare pentru bolnavii grav care au nevoie de tratament în România. Dimineaţă erau la Suceava, la spital, 50 de cetăţeni ucraineni care se tratează în spitalele de la Suceava… Şi bolnavi de cancer”, a adăugat el.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă: În România au intrat 118.461 de refugiați din Ucraina. Aproape 46.500 au rămas în țara noastră, 18.000 sunt minori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.