Chestionar pentru părinți privind structura anului școlar, lansat de Federația Națională a Părinților: Este benefică trecerea la trimestre? 

0

Federația Națională a Părinților – EDUPART a lansat un chestionar pentru părinți cu privire la propunerile Ministerului Educației de modificare a structurii anului școlar 2022-2023, între care și cea privind trecerea de la semestre la trimestre. 

”Având în vedere discuțiile din spațiul public cu privire la eventualele modificări ale structurii anului școlar (numărul total de zile / an școlar, respectiv trecerea de la semestre la trimestre), Federația Națională a Părinților a decis să lanseze un sondaj pentru a vedea percepția părinților referitor la propunerile făcute de Ministerul Educației”, a anunțat Federația Națională a Părinților.

Printre întrebările adresate părinților se numără:

  • Considerați că este benefică pentru sistemul educațional trecerea de la semestre la trimestre?
  • Considerați că începerea anului școlar pentru elevi, în data de 5 septembrie 2022 (conform declarațiilor domnului ministru al educației), aduce beneficii sistemului de educație?
  • Sunteți de părere că durata actuală a anului școlar este suficientă pentru parcurgerea și dobândirea competențelor-cheie din programele școlare?
  • Considerați că structura anului școlar trebuie să țină cont de solicitările patronatelor din turism?

Chestionarul poate fi accesat AICI.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că propunerea Ministerului Educației este ca anul școlar 2022-2023 să înceapă pe 5 septembrie 2022 și să se încheie pe 16 iunie 2023. De asemenea, ministrul susține revenirea la trimestre în structura anului școlar.

Este nenatural să ai o împărțire pe semestre atâta vreme cât ai două vacanțe clar poziționate, dincolo de voința oricui, aceea a sărbătorilor de iarnă și aceea a sărbătorilor pascale. Din ceea ce v-am prezentat, cred că rezultă logic o împărțire pe trei secțiuni. O împărțire pe trei secțiuni înseamnă împărțire pe trimestre”, declara Sorin Cîmpeanu, la începutul lunii februarie.

Ulterior, ministrul preciza că o decizie privind revenirea la trimestre în structura anului școlar va fi anunțată în luna martie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.