Sorin Cîmpeanu: Rata de ocupare a paturilor nu a depăşit pragul de 75% în niciun județ. Nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, că rata de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID nu a depășit pragul de 75% în niciun județ, astfel că nu vor trece integral în online unitățile de învățământ din niciun județ. În județul Cluj, rata de ocupare a paturilor comunicată joi este de 65,4%, față de 67,5% cât era săptămâna trecută.

”Conform informării primite de la Ministerul Sănătății, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid nu a depășit pragul de 75% în niciun județ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educație, nu vor trece integral în online unitățile de învățământ din niciun județ (cf. art. 3.1., alin. 4 din OM 5338/2021 cu modificările și completările ulterioare)”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Săptămâna trecută, în județul Cluj, rata de ocupare a paturilor era de 67,5%. Ministrul Educației declara zilele trecute că ”dacă se păstrează trendul ascendent (…) probabil că vom avea în judeţul Cluj toate unităţile de învăţământ – şcoli şi grădiniţe – trecute în online începând de săptămâna următoare.”

Ziua de joi este zi de referinţă privind modul de desfăşurare a cursurilor în săptămâna ce urmează, în funcţie de gradul de ocupare la nivel judeţean a paturilor destinate pacienţilor COVID.

Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID, pe județe, potrivit ms.ro:

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.