Profesorul Anului în mediul rural. Teach for Romania premiază profesorii de la sat. Propunerile pot fi trimise până pe 27 februarie

4
Sursa foto: Facebook/Teach for Romania

Teach for Romania organizează Gala Profesorul Anului în mediul rural 2022, în care vor fi premiate cadre didactice din școlile de la sat. Elevii, părinții, profesorii sau membri ai comunității pot face nominalizări până la data de 27 februarie. Vor fi 5 categorii de premii, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei gale ce va avea loc în luna martie.

”De ce ne dorim să premiem profesorii din mediul rural? Pentru că, în România: 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala; 1 din 5 elevi nu reușește să obțină media 5 la Evaluarea Națională; procentul elevilor care obțin medii sub 5 este dublu în mediul rural faţă de urban. Mai mult decât atât, peste 200.000 de copii suferă de bullying în școli, adică experimentează excludere, umilire, amenințări, violență fizică și verbală, iar jumătate din copiii României sunt la risc de sărăcie și excluziune socială, cu șanse reduse de a-și construi un viitor.

Datele Comisiei Europene menționează explicit apartenența la mediul rural ca factor de risc educațional, cu impact direct în abandon școlar, absenteism și rezultate școlare slabe. Cu toate acestea, sunt cadre didactice în mediul rural care reușesc să demonstreze că se poate, că inechitatea poate fi adresată. Acești profesori merită să iasă din anonimat, iar efortul, dăruirea și perseverența lor să fie recunoscute”, anunță Teach for Romania.

Organizația precizează că, prin desfășurarea Galei ”Profesorul Anului din mediul rural”, își propune să pună accent pe calitatea educației din mediul rural și să promoveze ”acele cadre didactice care cred în potențialul fiecărui copil, își doresc să ajungă la fiecare în parte și să le ofere șansa la un viitor mai bun prin educație”.

Dorim să premiem acei oameni care reușesc să creeze un loc primitor în care copiii învață de drag, nu de frică, profesori inspiraționali care se implică în școală și comunitate, cadre didactice cu o motivație puternică, care schimbă fața sistemului de educație din România”, arată Teach for Romania.

Propunerile de candidaturi vor putea fi făcute de către elevi, părinți, membri ai comunității, colegi de cancelarie sau inspectori școlari, profesori metodiști sau alți specialiști din educație prin completarea unui formular de nominalizare, până pe 27 februarie.

Nominalizările vor fi făcute la fiecare dintre cele cinci categorii de premii: prevenirea abandonului școlar, dezvoltarea literației și alfabetizării funcționale, dezvoltarea abilităților socio-emoționale, dezvoltarea leadership-ului la elevi și implicarea în comunitate.

Pentru fiecare categorie, un juriu format din 5 persoane va evalua fiecare candidatură și va oferi un punctaj pe baza grilei de evaluare. Din juriu vor face parte: reprezentanți ai societății civile, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali, parteneri media, profesori sau alumni susținuți de Teach for Romania. Primele 3 candidaturi conform punctajului, din fiecare categorie, vor fi documentate în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate. Vezi Regulamentul competiției și criteriile de evaluare.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unui eveniment organizat la Iași, în data de 24 martie.

4 COMENTARII

  1. Propun pe d.nul prof Lavric, cadru didactic al Școlii Gimnaziale din com Solești, Vaslui.
    Îi urmăresc activitatea de mulți ani și consider că merită o asemenea distincție!

  2. Bună ziua, de ce nu mă pot conecta pentru a completa formularul. As dori sa o propun pe Doamna Învățător Mihaly Editke din comuna Ormeniș județul Brașov, un învățător care depune suflet pentru învățământ și pentru copii

    • Bună ziua! La fiecare Categorie de premiere (1. Prevenirea abandonului școlar 2. Dezvoltarea literației și alfabetizării funcționale 3. Dezvoltarea abilităților socio-emoționale 4. Dezvoltarea leadership-ului la elevi
      5. Implicarea în comunitate), există un link ”Nominalizare”. Acolo mergeți și completați. Dacă întâmpinați probleme tehnice, contactați echipa Teach for Romania. O zi bună vă dorim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.