Echipa de robotică AutoVortex România, din nou pe podium: locul 2 la Campionatul Internațional de Robotică din Rusia

0
Sursa foto: Facebook/ AutoVortex Romania

Echipa de robotică AutoVortex România a obținut locul doi la Campionatul Internațional de Robotică, organizat zilele acestea la Sankt Petersburg, Rusia, relatează romania-actualitati.ro. Tinerii români s-au confruntat în finală cu echipa țării gazdă.

„A fost o competiție foarte interesantă. Noi ne-am mobilizat pe ultima sută de metri. A fost o întreagă aventură cu mobilizarea pentru plecare, cu luarea biletelor în ultimul moment. Momentan, Rusia este închisă pentru vizitatori. Am reușit doar să ajungem cu ajutorul celor de la Ministerul Afacerilor Externe, cărora le mulțumim pentru ajutor. Am venit opt persoane: eu si șapte copii. Am avut o surpriză neplăcută în Turcia, unde am avut escală. Ne-au fost confiscate toate bateriile roboților. A fost un șoc destul de mare și nu știam dacă mai putem participa sau nu”, a declarat profesorul coordonator al echipei, Ionuț Panea, în exclusivitate la ”Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”.

Potrivit profesorului, în ciuda acestor probleme, membrii echipei României au reușit să intre în finală, au obținut locul al doilea, dar pot să-și ia revanșa la concursul de luna viitoare.

„Fix cu o zi înainte de ajungerea noastră, au intrat în vigoare noi restricții din cauza pandemiei, de aceea a trebuit limitat masiv numărul de echipe care să participe la concurs. Am reușit să trecem peste toate aceste probleme, ne-am descurcat foarte bine, am reușit să intrăm în finală. A câștigat alianța echipelor rusești, noi am participat cu două divizii – doi roboți – iar finala a fost România plus România contra Rusia plus Rusia, dar din păcate,  am obținut locul doi. Timp de opt ani de zile am avut locul întâi, dar mai avem încă o șansă să ne luăm revanșa în luna martie, tot în Rusia”, a precizat Ionuț Panea.

Sursa foto: Facebook/ AutoVortex Romania

Citește și: Elevii români au câștigat locul I la Campionatul Internațional de Robotică 2021 din Statele Unite: ”Am promis, ne-am ținut de cuvânt”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.