Boovie 2022. Înscrierile pentru ediția a 7-a a Festivalului de book-trailere de la Focșani încep pe 28 ianuarie. Gala, programată în luna iulie

0
Sursa foto: Facebook/Boovie

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului-concurs de book-trailere pentru elevi ”Boovie”, coordonat de profesoara Carmen Ion, va avea loc la Focșani în perioada 15-17 iulie. Conform anunțului postat pe pagina de Facebook a festivalului, înscrierile au loc în perioada 28 ianuarie – 8 martie.

În data de 10 martie vor fi alese cărțile, urmând ca din 11 martie echipele de elevi să realizeze trailerele și să le trimită până la 1 iunie.

Programul Festivalului de Book-Trailere Boovie 2022:

Ediția a 7-a a Festivalului-concurs de book-trailere Boovie este organizat de Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“ Focșani și Asociația Grow Up Project Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

La concurs pot participa elevi din ciclul gimnazial și liceal, atât din unitățile de învățământ de stat, cât și din cele private. Regulamentul Boovie 2022 poate fi consultat AICI.

Secțiunile concursului sunt următoarele: BOOVIE KIDS – clasele V-VI (3 romane propuse); BOOVIE GIMNAZIU – clasele VII-VIII (5 romane propuse); BOOVIE LICEU – clasele IX-XII (5 romane propuse); BOOVIE+ – clasele V-XII (o carte nonliterară); TRAILERUL DE BUZUNAR – clasele V-XII (secțiune doar online); EXTRO BOOVIE – elevi români din diaspora (oricare din cărțile propuse).

Premiile: Pentru echipele înscrise la fiecare carte se vor acorda premiile I, II, III și mențiuni. Totodată, la Gala Boovie vor fi premiate cele mai bune book-trailere pentru următoarele categorii: interpretare feminină, interpretare masculină, scenariu, imagine, montaj, coloană sonoră originală, scenografie și costume, regie și Marele Premiu/Trofeul Boovie.

Potrivit informațiilor de pe pagina festivalului, premiile vor fi în bani și/sau produse, participări la cursuri tematice, invitații la emisiuni radio/tv etc. Trofeul Boovie este în valoare de cca 1200 euro.

Anul trecut, câștigătoarea marelui premiu al festivalului de la Focșani a fost echipa Hit List de la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă“ din Urlați, pentru cartea ”Toată lumina pe care nu o putem vedea” de Anthony Doerr.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.