Teste ambalate în kituri individuale sau de câte două, distribuite în școli. Ministerul Educației: Prima testare se va putea realiza marți sau miercuri

0
Sursa foto: Ministerul Educației

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a anunţat că 10.540.000 de teste rapide din salivă, ambalate în kituri individuale sau de câte două, au ajuns în depozitele inspectoratelor şcolare, urmând ca marţi sau miercuri să înceapă testările.

”În cursul zilelor de sâmbătă și duminică, în depozitele inspectoratelor școlare au fost primite 10.540.000 de teste rapide destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marți acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marți sau miercuri”, a precizat Sorin Ion.

Sursa foto: Ministerul Educației

Procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Cîmpeanu: S-a dat curs solicitării Ministerului Educației ca testele de salivă să fie ambalate individual sau maximum 2 teste per set

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.