Teste de antrenament, clasa a VIII-a. Sorin Cîmpeanu: Vor fi şi vor fi cât de curând posibil. Aceste teste ajută elevii şi îi motivează în a se pregăti

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că elevii de clasa a VIII-a vor avea și anul acesta teste de antrenament pentru examenul de Evaluare Națională, spunând că el este adeptul acestor teste, deși sunt experți în ştiinţele educaţiei care susțin că acestea ”fac foarte rău”.

”Vor fi, cu siguranță. Există teorii ale unor experţi în ştiinţele educaţiei că aceste teste fac foarte rău deoarece obişnuiesc copiii să răspundă la teste şi nu să se concentreze asupra conţinutului efectiv care generează competenţe.

Eu sunt adeptul unor teste de antrenament, unor evaluări cât mai multe, pentru că aceste teste, evaluări de orice fel ajută elevii şi îi motivează în a se pregăti pentru a avea un rezultat mai bun. Deci da, vor fi şi vor fi cât de curând posibil. Foarte curând vor fi”, a precizat Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la Digi 24.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.