Bursa Profesorul Digital, in memoriam Raluca Ana Medeșan: 10.000 de lei pentru o idee care va aduce în clasă tehnologia și mediul digitalizat

0

Profesorii sunt invitați să aplice până la data de 31 ianuarie pentru Bursa ”Profesorul Digital”, acordată in memoriam Raluca Ana Medeșan, cu sprijinul Fundației Didactica și winsedswiss Romania. Bursa, în valoare de 10.000 de lei, va fi oferită unui profesor sau unui grup de profesori care ”propun o idee prin care să aducă în clasă, către elevi, pentru învățarea de calitate, tehnologia și mediul digitalizat”. Selecția va avea loc în perioada 1 – 20 februarie 2022.

Anunțul acordării Bursei ”Profesorul Digital”, in memoriam Raluca Ana Medeșan, publicat pe pagina de Facebook Scoala de Vara Paulina:

”Astăzi, când Raluca Ana Medesan ar fi împlinit 35 de ani, pornim o nouă inițiativă în memoria prietenei noastre: o bursă oferită unui ”profesor digital”. Raluca Ana Medeșan și Dragos Apostu au fondat acest proiect prin care și-au propus să aducă fenomenul digitalizării în școală, în învățare, în managementul predării – învățării – evaluării. Au reușit, împreună, să creeze cursuri, să ofere consultanță, să ducă în comunitățile educaționale ideea unei educații digitalizate, o educație însoțită de tehnologie și internet.

Astăzi, când ea este o lumină, ducem mai departe gândul și proiectul lor. Sprijinim cu o bursă în valoare de 10.000 de lei, pentru 6 luni, un profesor sau o profesoară, individual sau în echipă, care propun o idee prin care să aducă în clasă, către elevi, pentru învățarea de calitate, tehnologia și mediul digitalizat. Beneficiarul sau beneficiara bursei va avea timp 6 luni pentru a dezvolta, pe marginea ideii câștigătoare, o resursă complexă, un instrument, o metodă, o aplicație, o adaptare pentru un ecosistem de învățare centrat în mod autentic pe elev, pe procesele de învățare profunde, pe rezultate ale învățării în termeni de competențe. Ne așteptăm ca propunerea să fie creativă, inovativă, originală.”

Calendarul ”Bursa Profesorul Digital”:

  • Perioada de depunere a propunerilor de idei: 5 ianuarie – 31 ianuarie 2022 prin formularul disponibil AICI
  • Selecția: 1 – 20 februarie 2022
  • Dezvoltarea ideii: martie – august 2022
  • Prezentarea proiectului final dezvoltat: Școala de Vară Paulina, final de august 2022
  • Aplicanții pot depune idei în mod individual sau în echipă.
  • Valoarea bursei: 10 000 lei acordată la momentul anunțării câștigătorului bursei; suma este utilizată pentru orice resurse necesare dezvoltării proiectului și este însoțită de sprijin și consultanță educațională, feedback, formare.

Raluca Ana Medeșan, cofondator al proiectului „Profesorul digital”, s-a stins din viață, anul trecut, la doar 34 de ani.

Sursa foto: Facebook/ Scoala de Vara Paulina

Citește și: Iulia Măndășescu, profesoara care a străbătut 100 de km pentru un proiect făcut din inimă: „Visul nostru s-a înfăptuit. Am plecat de la Sâncel mai bogați sufletește”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.