Imagini din școală: Copiii-spiriduși împart scrisorile. Poșta Crăciunului, organizată la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea

0

Săptămâna trecută, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea, spiridușii au livrat primele scrisori. În școală se organizează ”Poșta Crăciunului”, o idee promovată de Anca Tîrcă, specialist în educație, astfel că elevii scriu mesaje și felicitări pentru colegi, profesori ori angajați ai școlii și le lasă în cutia poștală. Copiii-poștași preiau ”corespondența” și o distribuie în școală.

Imaginile ne-au fost transmise de învățătoarea Marilena Niță, cu mesajul că elevii au reușit să transmită multă bucurie prin ”frumoasele mesaje de Crăciun.”

Învățătoarea ne-a scris și despre alte activități desfășurate de copii în școală, în această perioadă:

Elevii clasei a III-a D, coordonați de învățătoarea Marilena Niță, au pregătit suvenire pe care le-au oferit viitorilor școlari.

Elevii clasei pregătitoare B, coordonați de profesoara de educație fizică, Alina Velici, s-au întrecut într-o cursă a spiridușilor.

Elevii claselor gimnaziale, coordonați de profesoara de limba franceză, au confecționat felicitări și au formulat mesaje în limba franceză.

”Întreaga școală este într-o adevărată sărbătoare. Cu toții așteptăm venirea Crăciunului!”, ne-a mai scris învățătoarea.


”Poșta Crăciunului”. Cum se organizează. Anca Tîrcă: ”Confecționați, din ce aveți la îndemână, carton, lemn etc., o cutie poștală mare pe care scrie Poșta Crăciunului și pe care o amplasați într-un loc accesibil pentru toată lumea din școală. Copiii care doresc să facă asta pun în cutia poștală mesaje de Crăciun sau felicitări simple, făcute de ei și destinate colegilor de școală, profesorilor și personalului administrativ. Felicitările/ mesajele vor avea scrise numele destinatarului și clasa de ex., Irina, cls. a 6-a A. Corespondența va fi ridicată în fiecare dimineață de 2 poștași – copii  de la o clasă cu o căciuliță roșie pe cap (se va face o programare în acest sens), va fi pusă într-un sac poștal (ceva simplu, gen o plasă de pânză, cu un simbol de Crăciun pe ea)  și distribuită la destinatari. A fost una dintre activitățile mele preferate, o idee de care am fost mândră că am adus-o în școală.”

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.