Testele de salivă pentru săptămâna viitoare, insuficiente. Ministerul Educației cere teste ambalate individual sau seturi de câte două

0

Ministerul Educaţiei a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență să transmită graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă, invocând faptul că testele primite au fost distribuite integral către unităţile de învăţământ pentru a fi utilizate în această săptămână, iar diferenţa rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut public documentul transmis Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precizând că așteaptă un răspuns.

În document se arată că testele de salivă primite au fost distribuite integral către unitățile de învățământ pentru a fi administrate în săptămâna 6 – 12 decembrie, iar cele rămase nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare, fiind insuficiente chiar şi pentru ziua de luni, 13 decembrie, după cum indică datele primite de la inspectoratele şcolare.

De asemenea, Ministerul Educației cere ca, ”în măsura posibilului, livrarea următoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set”.

Citește și: Alexandru Rafila: Rata testelor de salivă fals pozitive, surprinzător de mare. Cred că sunt probleme în obişnuinţa de a lucra cu aceste teste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.