Sorin Cîmpeanu, după audierile din Parlament: Luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern

0

Sorin Cîmpeanu, propus pentru funcția de ministru al Educației în cabinetul Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, după audierea în comisiile parlamentare de specialitate, că ziua de luni, 29 noiembrie, este ”foarte posibil” să fie declarată zi liberă prin hotărâre de Guvern, relatează Agerpres.

„Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, 90% dintre elevi şi preşcolari au putut să meargă până acum cu prezenţă fizică, odată cu coborârea ratei de infectare.

„La nivel naţional, ştiu că ieri a fost 2,88, astăzi în Bucureşti este 2,87, aşteptăm rata de infectare la nivel naţional, şi mai ştiu că ieri erau doar 11 judeţe în care rata de infectare depăşea 3 la mie. Aradul era la cel mai ridicat nivel, 4,56 la mie. Deci e posibil ca săptămâna viitoare să coboare, în marea majoritate a judeţelor, sub 3 la mie rata de infectare”, a conchis Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, fiind înregistrate 29 de voturi „pentru” şi trei ”împotrivă”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi, la Parlament, lista Cabinetului PNL – PSD – UDMR şi programul de guvernare pentru care va cere votul de încredere al Legislativului.

Lista Guvernului PNL-PSD-UDMR:

Citește și: Elevii și profesorii ar putea avea trei zile libere de 1 Decembrie. Ministerul Muncii a propus ca ziua de luni, 29 noiembrie, să fie nelucrătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.