Ministrul Educației: Şcolile şi grădiniţele pot trece la cursuri ”faţă în faţă” chiar din ziua imediat următoare scăderii incidenței sub 3 la mie

0

Școlile și grădinițele pot trece în sistem ”față în față” prin decizie proprie încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mia de locuitori în localitate, fără să mai aștepte ziua de vineri ca zi de referință pentru modul cum se vor desfășura cursurile săptămâna următoare, a declarat, miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.

În acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publică zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni.

Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.

Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe”, a transmis ministrul Educației.

Precizările ministrului vin în contextul în care rata de infectare în București a coborât, miercuri, sub 3 la mia de locuitori (2,87 la mie).

Consultați aici  Lista cu rata de incidență pe localități -24 noiembrie 2021 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.