Cum vor funcționa școlile săptămâna viitoare. Lista cu rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ/ Unde se învață online în București

0

Peste 70% dintre școlile și grădinițele din ţară vor funcţiona săptămâna viitoare cu prezență fizică şi aproape 28% integral în sistem online din cauza ratei de vaccinare mai mică de 60%, a anunţat, vineri seara, Ministerul Educaţiei. Sâmbătă, pe site-ul instituției a fost publicată lista cu rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ. În București, 98 de școli și grădinițe vor desfășura cursurile în sistem online.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în urma centralizării datelor raportate de inspectoratele şcolare judeţene, în săptămâna 15 – 19 noiembrie, unităţile de învăţământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor, cluburile sportive şcolare, vor funcţiona astfel:

  • Număr unități cu activitate față în față: 12.882 (71,86%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);
  • Număr unități cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);
  • Număr unități de învățământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0.

Rata de vaccinare în fiecare școală și grădiniță

Lista unităților de învățământ (cu personalitate juridică și structuri arondate), cu ratele de vaccinare ale personalului angajat, a fost publicată pe site-ul Ministerului Educației. În funcție de gradul de vaccinare înregistrat, activitatea didactică se va desfășura fizic sau online (situația se actualizează în fiecare zi de vineri). Acolo unde rata de vaccinare este mai mică de 60%, cursurile vor fi organizate în sistem online.

Propunerea ministrului Educației ca școlile să funcționeze cu prezență fizică în localitățile cu incidența sub 3 la mia de locuitori, indiferent de rata de vaccinare, nu a fost acceptată de Ministerul Sănătății.

  • Accesați AICI Lista cu rata de vaccinare înregistrată în fiecare unitate de învățământ din țară, în funcție de care se vor desfășura cursurile săptămâna viitoare

Situația în București

În Capitală, 98 de unități de învățământ vor desfășura cursuri online săptămâna viitoare. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista cu rata de vaccinare în fiecare unitate de învățământ, precum și a cea a unităților școlare unde cursurile se vor ține în sistem online.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.