Asociațiile de elevi cer ca Sorin Cîmpeanu să nu mai fie numit în viitorul Guvern: ”Declarațiile ministrului se dovedesc a fi minciuni”

0

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit în viitorul Guvern în poziția de ministru al Educației, acuzându-l că a mințit atunci când a spus că pragul de vaccinare de 60% pentru deschiderea școlilor cu prezență fizică s-a conturat în urma discuțiilor cu specialiștii din INSP, se arată într-un comunicat al celor cinci asociații. 

”Joi, 11 noiembrie a.c., Institutul Național de Sănătate Publică a transmis multiple adrese în care a afirmat faptul că nu au fost consultați legat de condiționarea deschiderii școlilor în funcție de rata de vaccinare a angajaților din unitatea de învățământ. Astfel, declarațiile ministrului de acum câteva zile în care afirma că “acest prag de 60% s-a conturat în urma discuțiilor cu specialiștii din INSP și DSP” se dovedesc a fi niște minciuni.

Dacă săptămâna aceasta Sorin Cîmpeanu ne critica pentru că nu suntem de acord cu măsurile luate de specialiștii din sănătate deși nu avem studii în domeniu, fapt care ar genera incompatibilitatea cu titulatura de elev, acum putem observa faptul că însăși dumnealui era cel ce făcea acest lucru, refuzând să consulte Institutul Național de Sănătate Publică cu privire la o problemă ce vizează sănătatea publică”, se arată în comunicat.

Reprezentanții elevilor mai spun că acțiunile lui Sorin Cîmpeanu ”nu au alt obiect decât a degrada pe toată lumea, de la elevi, părinți, profesori, până la cercetători și specialiști”.

”Deschiderea școlilor în funcție de rata de vaccinare a personalului angajat nu are niciun fundament, aceasta putând să reprezinte un pericol uriaș pentru elevi.

Sorin Cîmpeanu nu are ce căuta în Ministerul Educației, acesta neputând  să poarte o discuție cu absolut oricine. Dacă inițial a început prin a refuza comunicarea cu reprezentanții elevilor, acum a ajuns să nu fie în stare să negocieze inclusiv cu colegii săi de la guvernare, fiind incapabil să agreeze o serie de măsuri cu Ministerul Sănătății. Educația elevilor, și în contextul actual, viețile elevilor, nu pot fi lăsate în mâinile unui individ atât de macabru. Solicităm ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit ministru în viitorul Guvern”, se mai precizează în comunicat.

Citește și: Cum vor funcționa școlile săptămâna viitoare. Lista cu rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ/ Unde se învață online în București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.