Chestionar: Peste 75% dintre cadrele didactice nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele de salivă

0

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ a realizat, în perioada 10 – 12 noiembrie 2021, un chestionar în rândul angajaților din învățământ pentru a vedea percepția acestora privind vaccinarea, certificatul verde și introducerea în unitățile de învățământ a testelor non-invazive din salivă pentru depistarea COVID-19, se arată într-un comunicat al federației.

23.795 de angajați din învățământ au răspuns la întrebări, cei mai mulți dintre aceștia (91,3%) fiind cadre didactice. În ceea ce privește zona în care predau, 39,6% sunt din municipii cu peste 50.000 de locuitori, plus municipiul București, 27,7% predau într-un oraș, iar 32,7% în comune și sate.

Principalele concluzii ale chestionarului:

  • 66% dintre persoanele chestionate spun că s-au vaccinat împotriva Covid-19;
  • 26% dintre repondenții care nu s-au vaccinat spun că au în intenție să facă acest lucru în perioada următoare;
  • 75,7% dintre cei chestionați nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele din salivă pentru depistarea COVID-19.

Rezultatele chestionarului – răspunsurile cadrelor didactice:

  • Majoritatea persoanelor chestionate (66%) s-au vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, peste 26% dintre repondenții care nu s-au vaccinat au în intenție să facă acest lucru în perioada imediat următoare.

  • În ceea ce privește obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă pentru toți angajații, atât de la stat cât și de la privat, doar 30% ar fi de acord ca acesta să se aplice și în unitățile de învățământ.

  • Peste 75% dintre repondenți nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează aceste teste.

Rezultatele complete ale chestionarului le puteți accesa AICI

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Testarea de către personal medical în şcoli ar bloca acest proces de screening. Așteptăm procedura de administrare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.