CNSU va decide la sfârșitul săptămânii dacă școlile vor funcționa cu prezență fizică în localitățile cu incidența sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, că a propus în şedinţa de Guvern ca în localităţile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mia de locuitori să se renunţe la pragul de vaccinare de 60% în rândul personalului din unitățile de învățământ. Măsura ar urma să fie adoptată la sfârşitul săptămânii printr-o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), condiția fiind ca situația epidemiologică să nu se agraveze.

„Am asumat să înaintez o propunere către Guvern şi către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care să poată fi completat ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii, cu titlu de excepţie: pentru localităţile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul de 60% persoane vaccinate în şcoala sau grădiniţa care funcţionează în acea localitate.

Acest lucru va face obiectul următoarei hotărâri CNSU, la finalul acestei săptămâni, şi va ţine cont de evoluţia epidemiologică. Până în prezent, ştim bine, avem din fericire un trend descendent.

Se așteaptă confirmarea acestui trend descendent la finalul săptămânii și îmi exprim convingerea că va fi adoptată la finalul săptămânii această hotărâre CNSU care va abilita miniștrii Educației și Sănătății să elimine condiția de 60% prag de vaccinare pentru toate localitățile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie. Mai corect spus, care va fi mai mică de 3 la mie la nivelul zilei de vineri care este considerată zi de referință pentru săptămâna viitoare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu s-a arătat ”convins” că se va putea adopta această hotărâre a CNSU, ”sub rezerva nonagravării accentuate a situației epidemiologice”.

”Sub această rezervă, (de săptămâna viitoare – n.red.) vor putea începe cu prezență fizică elevii și preșcolarii din școli și grădinițe din localitățile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie”, a completat ministrul.

Citește și: Ministrul Educației propune ca în localitățile cu rata de infectare mai mică de 3 la mie să se renunțe la pragul de vaccinare de 60%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.