Klaus Iohannis: Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică: gradul de vaccinare a personalului

0

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că vacanţa elevilor nu va fi prelungită, iar cursurile se vor relua fizic, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice permit acest lucru. Şeful statului a precizat, însă, că va fi introdusă o nouă condiție pentru funcționarea școlilor cu prezență fizică: rata de vaccinare în rândul personalului școlii.

”La sfârșitul acestei săptămâni, se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei. La sfârșitul acestei săptămâni, vacanța nu va fi prelungită și începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.

Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii din cele două ministere, din INSP vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a spus Klaus Iohannis.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că, potrivit discuțiilor de până acum, ”se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică”. ”Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educației”, a precizat ministrul.

Citește și: Rata de vaccinare în școlile și grădinițele din Capitală. ISMB: În 24 de unităţi de învăţământ, întreg personalul este vaccinat anti-COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.