Cîmpeanu: Noile planuri cadru de liceu ar urma să fie aplicabile din 2023. Educaţia financiară, integrată în modulul „Educaţie pentru viaţă”

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că „Educaţie financiară” ar urma să fie integrată în noile planuri cadru pentru liceu într-un modul denumit generic „Educaţie pentru viaţă”, astfel încât tinerii români să fie pregătiţi pentru „viaţa reală şi pentru integrarea în societate”. Potrivit ministrului, noile planuri cadru ar urma să fie aplicabile din toamna anului 2023.

„Educaţia financiară a fost introdusă în programă (…), sunt convins că vom avea înţelepciunea în noile planuri cadru pentru liceu să avem consolidată şi această componentă a educaţiei.

Educaţia financiară ar urma să fie integrată într-un modul denumit generic „Educaţie pentru viaţă”, în care să avem o serie de componente care, luate toate la un loc într-o manieră integrată, să facă în aşa fel încât tinerii noştri să fie pregătiţi mai bine pentru viaţa reală, pentru integrarea în societate. Pe acest palier fără doar şi poate Educaţia financiară are o importanţă mare, pe care Ministerul Educaţiei o susţine.

Noile planuri cadru de liceu ar urma să fie aplicabile din 2023. Deci nu anul viitor, ci în toamna anului 2023„, a afirmat ministrul Educaţiei la conferinţa „Cercetarea ştiinţifică în domeniul financiar. Provocări şi soluţii”, organizată de Institutul de Studii Financiare şi DC Media Group, relatează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here