Ministrul Educației: Susținem vacanță de două săptămâni și nu mai mult. Două săptămâni pot fi recuperate prin modificarea structurii anului școlar

0

Ministerul Educației susține vacanță de două săptămâni și nu mai mult, a declarat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, arătând că ”două săptămâni pot fi recuperate prin modificarea structurii anului școlar”. ”Există săptămâna Școala Altfel, există vacanța de iarnă, există posibilități de recuperare astfel încât să se păstreze calendarul examenelor naționale”, spune Sorin Cîmpeanu.

”Așteptăm ședința CNSU. Sunt mai multe măsuri de restrângere a activităților, din cauza ratei scăzute de vaccinare și evoluției epidemiologice foarte grave. Dacă vom avea în hotărârea CNSU și în hotărârea de Guvern această solicitare, Ministerul Educației susține vacanță două săptămâni. Două săptămâni și nu mai mult. Două săptămâni pot fi recuperate prin modificarea structurii anului școlar. Mai mult nu va putea fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar.

O săptămână oricum aveau preșcolarii din grădinițe și elevii din învățământul primar, vor avea două săptămâni, deci doar o săptămână în plus de vacanță. Pentru ceilalți elevi – ciclul gimnazial, liceal, postliceal și învățământul profesional – vor fi două săptămâni de vacanță, care vor putea fi recuperate, discutăm cu elevii, discutăm cu profesorii, prin modificarea structurii anului școlar. Există săptămâna Școala Altfel, există vacanța de iarnă, există posibilități de recuperare astfel încât să se păstreze calendarul examenelor naționale. Repet, mai mult de două săptămâni nu susținem vacanță suplimentară”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Ministrul a arătat că ”nu mai târziu de vineri, 5 noiembrie, vom avea decizia de modificare a structurii anului școlar, cu precizarea că două săptămâni de vacanță sunt maximum care poate fi recuperat prin modificarea structurii anului școlar”.

”Elevii din anii terminali nu vor avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri. (…) Vom vedea în ce măsură se va putea reveni în bănci, cu prezență fizică, în data de 8 noiembrie. Vom vedea în funcție de evoluția epidemiologică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că toți elevii vor intra în vacanță începând de luni, 25 octombrie, pentru două săptămâni.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.