Corina Atanasiu, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei în comisiile parlamentare de specialitate

0

Corina Atanasiu a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Au fost înregistrate 10 voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 11 abţineri.

”Suntem în anul doi al pandemiei, școlile au fost închise în valuri în anul școlar 2020-2021 și nici anul școlar 2021-2022 nu are premise reale de a reveni la școală normală față în față, fără riscul ca oricând să se suspende cursurile de pe o zi pe alta sau să se nască noi focare în instituțiile de învățământ. Aceasta este, din păcate, noua și singura realitate în care vor funcționa școlile în viitorul apropiat și acesta este mediul în care comunitățile școlare vor trebui să găsească soluții eficiente și resurse să se adapteze. Avem nevoie de soluții care să recalibreze lupta cu COVID-19 fără a face rabat de la educație”, a spus Corina Atanasiu, în cadrul audierilor din comisii.

Printre măsurile propuse de Corina Atanasiu s-au numărat monitorizarea pierderilor în învățare cauzate de închiderea școlilor și de ”funcționarea sincopată sau deloc a școlii online”, realizarea unei ”hărți dinamice” a închiderii școlilor sau claselor, evaluarea pierderilor, măsuri de remediere și formarea profesorilor pentru competențe digitale.

”Legat de desființarea inspectoratelor școlare, acest proces pe care mi l-am propus este parte a unui proces mai amplu, mai larg, de regândire a managementului în sistemul de educație. Parte dintre atribuțiile inspectoratelor școlare vor merge către minister, parte dintre ele vor merge către comisiile organizate în cadrul consiliilor județene. Credem că este un pas necesar și util pentru a da mai multă libertate școlilor, mai multă libertate de decizie școlilor. În PNRR sunt alocate resurse financiare atât pentru formarea noii generații de manageri școlari, cât și pentru formarea de alte resurse umane care să preia din funcțiile inspectoratelor. Ne asumăm public desființarea inspectoratelor tocmai pentru că au devenit un fel de anexă a partidului politic aflat la guvernare, oamenii de acolo răspund doar la comandă politică”, a spus Corina Atanasiu, răspunzând unor întrebări pe această temă, conform HotNews.ro.

În ceea ce privește „vaccinarea obligatorie a profesorilor”, Corina Atanasiu a afirmat că „USR propune certificatul verde obligatoriu, nu vaccinarea obligatorie”.

Citește și: Corina Atanasiu, propunerea USR pentru funcția de ministru al Educaţiei în cabinetul Cioloș. Programul de guvernare – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.