Concursul pentru directorii de școli. Ministerul Educației anunță organizarea unei sesiuni speciale a probei scrise pe 28 octombrie

0
Foto: pixabay.com

Candidaţii care nu se vor putea prezenta vineri, 15 octombrie, la proba scrisă a concursului pentru directorii de școli din cauza infectării cu SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării vor putea participa la o sesiune specială, ce va fi organizată pe 28 octombrie, a anunțat, marţi, Ministerul Educației.

UPDATE Ordinul de ministru care prevede organizarea unei sesiuni suplimentare a probei scrise pentru candidații aflați în carantină sau izolare la data de 15 octombrie a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

”Având în vedere identificarea unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, Ministerul Educației va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată.

În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială”, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

În acest sens, mai spune ministrul, vor fi aduse modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4597/2021, cu modificările şi completările ulterioare.

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 10:00, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 9:00 – 9:30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs, precizează ministrul Educației.

Citește și: Concursul de directori. Modele de subiecte pentru proba scrisă, publicate de Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.