Cele două situații în care profesorii pot preda online, de acasă – precizările transmise de Ministerul Educației

0
Foto: pixabay.com

​Ministerul Educației a transmis o precizare către inspectoratele școlare județene cu privire la cele două situații în care profesorii pot să rămână acasă și să predea online, situații ce nu se regăsesc în ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

Conform FSLI, cele două situații sunt următoarele:

  • Dacă un cadru didactic prezintă un certificat medical de la un medic de medicina muncii în care se menționează că nu poate desfășura activitate cu prezență fizică, se permite continuarea activității acestuia în sistem online.
  • Dacă un cadru didactic se află în izolare/ carantină pentru că a fost contact direct cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, de asemenea, își poate continua activitatea online.

”Menționăm că, deși aceste prevederi nu sunt menționate în ordinul comun, ele sunt acoperite de legislația din domeniul muncii”, precizează FSLI.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede că ”la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB”.

”DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB”, se mai arată în document.

Citește și: Ministrul Educației: 121 de școli au activitatea cu prezență fizică suspendată. Aproape 13.000 de elevi şi preşcolari, confirmați cu COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.