Directorii Anului 2021: Înscrierile se fac până pe 17 octombrie. Vor fi premiați directorii de școli cu performanțe excepționale

0

Asociația pentru Valori în Educație a deschis înscrierile la Gala Premiilor pentru Directorii Anului, ediția 2021, dedicate directorilor de școli cu performanțe excepționale. Înscrierile se fac până pe 17 octombrie și pot aplica directorii și directorii adjuncți de grădiniță, școală sau liceu din România care au fost în funcție în anul școlar 2020 – 2021.

UPDATE Asociația pentru Valori în Educație anunță că a prelungit perioada de înscriere la Gala Premiilor pentru Directorii Anului, ediția 2021. Astfel, directorii și directorii adjuncți de grădiniță, școală sau liceu care au fost în funcție în anul școlar 2020 – 2021 pot depune înscrierile până pe data de 17 octombrie, orele 23:59. AVE reamintește:

  • Înscrierea la Gala Premiilor pentru Directorii Anului se face prin completarea formularului de aplicare de pe site-ul Asociației. Acesta are trei secțiuni cu referire la profilul directorului și al școlii pe care acesta o conduce. În aplicație, sunt necesare inclusiv detalii despre impactul pe care fiecare director l-a avut asupra actului educativ, în acest an școlar.
  • Formatul oferă oportunitatea ca oricine este interesat să poată recomanda directori pentru înscrierea la Gală. Astfel, cei care cunosc un director pasionat și determinat să transforme educația în comunitatea din care face parte, îl pot recomanda prin completarea unui formular. Ulterior, directorii recomandați vor fi contactați de reprezentanții Galei, pentru înscriere.

Anul acesta, Gala Premiilor pentru Directorii Anului se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Ceremonia de premiere va fi organizată online pe 24 noiembrie, începând cu ora 17:30.


La Gala Premiilor pentru Directorii Anului vor fi premiați liderii din educație pentru calitățile lor excepționale de leadership, management și strategie, dar și pentru implicarea în procesul de transformare a educației, inclusiv prin implementarea de proiecte care au contribuit la dezvoltarea instituției de învățământ, se precizează  într-un comunicat de presă al Asociației pentru Valori în Educație.

Premiile vor fi oferite pentru patru categorii, respectiv „Egalitate de Șanse” „Antreprenoriat”, „Inovație”, precum și marele premiu, „Directorul Anului 2021”.

”Vor primi aceste distincții directorii care au îmbunătățit accesul la educație pentru copiii care provin din medii defavorizate, directorii care au identificat oportunități și resurse pentru a susține transformarea procesului educativ din școala lor și au implementat soluții care au îmbunătățit calitatea educației pentru elevi și, în egală măsură, au inovat prin proiectele și soluțiile aduse în școlile și comunitățile din care fac parte. Directorul Anului va fi selectat în funcție de calitățile extraordinare de leadership și de rezultatele remarcabile pentru proiectele pe care le derulează”, mai spun organizatorii.

„Pentru noi, directorul de școală reprezintă un actor strategic important în transformarea educației. Are puterea de a acționa cu impact în viețile copiilor și a comunităților din care face parte. Sunt instituții de învățământ în care vorbim despre câteva sute de copii și familiile lor care, de exemplu, anul trecut s-au bazat pe școală și pe directori în a căror forță și viziune au avut încredere. Ei bine, pe aceia îi căutăm, ca să îi aducem în lumina reflectoarelor și să îi sprijinim în continuare. Iar la rândul lor și ei să sprijine și alți directori de școli din toată țara”, a declarat Silvia Herman, Director de Programe la AVE România.

Înscrieri online

Pentru a se înscrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului, liderii școlilor trebuie să completeze formularul de aplicare de pe site-ul Asociației pentru Valori în Educație, care conține trei secțiuni despre profilul directorului și profilul școlii pe care o conduce. În aplicație, directorii vor oferi detalii despre impactul pe care l-au avut în acest an școlar, prin răspunsuri la întrebări directe. Formularul poate fi accesat și completat aici.

În egală măsură, directorii pot fi încurajați să aplice și prin intermediul recomandărilor. Astfel, cei care cunosc un director de școală pasionat și determinat să transforme educația în școala din care face parte, îl pot recomanda prin completarea acestui formular. Directorii altfel recomandați vor fi contactați de reprezentanții Galei pentru înscriere.

Aplicațiile fiecărui director vor intra în etapa de jurizare, iar cei selectați vor fi programați ulterior și la un interviu cu comisia deliberatoare. Jurizarea se desfășoară între 14 și 20 octombrie, iar comisiile vor fi compuse din șase manageri de business și un specialist educațional sau reprezentant al unei instituții publice din domeniul educației.

Câștigătorii vor fi anunțați la ceremonia de premiere organizată la Gala pentru Directorii Anului 2021, care va avea loc în a doua jumătate a lunii noiembrie 2021.

Toți cei patru directori premiați vor primi, printre altele, un loc asigurat în cadrul Academiei de Leadership și Management Școlar, dar și o investiție de 5.000 de euro pentru a continua implementarea proiectelor demarate în școlile lor. În plus, vor fi sprijiniți cu servicii de training și consultanță pentru ei și profesorii din echipele lor.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat anual de Asociația pentru Valori în Educație, pentru a susține și premia directorii de școli care se remarcă printr-o activitate extraordinară și ajută la transformarea educației din România, începând cu propriile lor comunități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.