Sorin Cîmpeanu: De luni, elevii care învață online și nu au cazuri de infectare în clasă se pot întoarce la școală

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că toți elevii care învață online ca urmare a faptului că localitatea lor are o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori, dar nu au cazuri confirmate de COVID-19 în clasă, se vor putea întoarce la clasă de luni, cu prezență fizică, după ce se publică în Monitorul Oficial modificările la ordinul comun, relatează HotNews.ro.

„Da. Dacă vom reuși și va trebui să reușim să publicăm până vineri seara în Monitorul Oficial, sau sâmbătă, cel târziu, dar vineri am spus că stabilim și anunță scenariul pentru săptămâna viitoare, depindem însă de hotărârea de Guvern și de semnarea unui ordin de ministru. Da, de luni, toți cei care nu au cazuri de infectare în clasă, motiv de suspendare a clasei, pentru că asta este regula de bază dacă sunt cazuri de infectare se suspendă activitatea în acea clasă. În afară de această regulă, doar ancheta epidemiologică a DSP ne poate spune că pot fi suspendate cursurile și în alte clase, dacă există contacti direcți stabiliți de DSP ai cazului confirmat pozitiv. Doar acestea vor fi situațiile de rămânere în online din cauza numărului de cazuri”, a răspuns Sorin Cîmpeanu unei întrebări în acest sens, la o dezbatere Edupedu.ro.

Joi seara, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se va întruni pentru a lua decizia eliminării pragului de închidere a școlilor, astfel încât acestea să rămână deschise și după ce rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, a anunțat premierul Florin Cîțu.

”Pentru școală, se scoate acea legătură cu gradul de incidență și atunci rămâne pentru fiecare școală în parte decizia, în funcție de numărul de copii infectați”, a spus premierul.

Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis, miercuri, decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.