Ministrul Educației: Tezele nu au fost anulate în acest an școlar. Dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că tezele nu au fost anulate în acest an şcolar şi îşi doreşte ca acestea să fie susţinute de elevi cu prezenţă fizică pentru a fi „relevante” şi a nu mai avea rezultate „deformate”, relatează Agerpres.

Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute. Dorim ca ele să fie relevante, dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a spus ministrul Educației, la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor susţine ca şi în această vară cu prezenţă fizică, „indiferent de condiţii”.

„Examenul de Evaluare Naţională se va susţine exact la fel cum s-a susţinut şi în vara aceasta, după acelaşi tipic – combinaţie între subiecte grilă pe modelul testelor PISA. De asemenea, cu prezenţă fizică. Examenul de Bacalaureat exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii cu prezenţă fizică”, a precizat Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.