Localitățile în care elevii vor face cursuri online săptămâna viitoare – lista cu rata de infectare din fiecare localitate

0
Foto: pixabay.com

În 54 de localități din țară, unde rata de infectare a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, elevii vor învăța în sistem online săptămâna viitoare. Ministerul Educației a publicat, vineri, lista cu ratele de incidență pe localități, în funcție de care se stabilesc senariile de funcționare a școlilor pentru următoarea săptămână (cursuri în format fizic sau online).

Cele 54 de localități, cu rata de incidență mai mare de 6, unde elevii vor face toată săptămâna viitoare cursuri în sistem online sunt:

Ministerul Educației precizează că vineri este ziua de referință pentru stabilirea scenariului de funcționare în școli pentru întreaga săptămână ce urmează.

  • Lista cu ratele de incidență pe localități (vineri, 24 septembrie) poate fi consultată AICI.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, școlile funcționează cu prezență fizică până la o rată de infectare de 6 la mie. După depășirea acestui prag, până la intrarea localității în carantină, toți elevii trec în sistem online, rămânând deschise creșele, grădinițele și școlile speciale. Scenariul de funcționare al unităților de învățământ se actualizează săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri.

Scenariul 1

  • Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul specialIncidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Citește și: Rata de infectare în fiecare localitate. Săptămâna viitoare, elevii din 13 localități vor învăța în sistem online – document

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.