Profesorii MERITO 2021. Gala în care vor fi premiați profesorii din generația a șasea va avea loc miercuri

0
Foto: Facebook.com/ Proiectul Merito

Gala MERITO 2021, în care vor fi premiați profesorii din generația a șasea, va avea loc miercuri, 8 septembrie, începând cu ora 18:00. Cei 12 profesori care vor urca pe scenă la ediția din acest an se vor alătura celor 55 de profesori din generațiile trecute, premiați pentru performanțe deosebite în educație. 

”Profesorii selectați în generația 2021, din învăţământul preuniversitar public, merită recunoașterea și mulțumirile oferite la scenă deschisă, din partea comunității Romanian Business Leaders, a generațiilor anterioare MERITO și profesioniștilor din educație, pe care îi vom avea alături de noi, atât offline, cât și online”, se arată pe pagina evenimentului Gala Merito 2021.

Laureaţii sunt exponenţi ai profesorilor care învaţă continuu, inovează, îşi duc practicile mai departe în afara claselor lor şi răspândesc Educaţie de calitate acolo unde nu există acces la aceasta şi vom dezvălui lista acestora la eveniment”, transmit organizatorii.

Prin Proiectul MERITO, mai spun aceștia, ”vrem să aducem în ochii și în mintea românilor profesorii exemplari, aceia care schimbă România în bine”: ”Din 2015, antreprenorii din România reuniți în Romanian Business Leaders (RBL) recunosc public și material meritele profesorilor valoroși şi inovatori ai României și lucrează apoi împreună ca să ducă mai departe în sistemul de educație bunele practici ale profesorilor MERITO.

Ne-am propus ca împreună să transformăm meseria de profesor, în sensul de a o recredibiliza în societate, prin promovarea acestor exemple de profesori, şi de a o profesionaliza, prin răspândirea culturii învăţării colaborative şi schimbul de bune practici pentru Educaţie de calitate între aceştia. Urmărim să ducem Educaţie de calitate pentru fiecare copil, în fiecare clasă, prin comunitatea acestor profesori care învaţă şi inovează continuu.”

Profesorii Merito sunt propuși de elevi, foști elevi sau părinți și sunt acei profesori valoroși care își pun amprenta într-un mod pozitiv asupra copiilor pe care îi îndrumă. SparkNews.ro a relatat poveștile mai multor profesori Merito și toți ne-au mărturisit că nu au aflat vreodată cine sunt cei care i-au propus.

”Atât de mult contează când vine cineva din exterior care spune: <Am auzit că faci ceva bine acolo…> M-am gândit ce am eu special față de restul… Cred că fiecare profesor Merito s-a gândit inițial că nu merită. Este totuși o titulatură, pe care, vrei, nu vrei, ți-o asumi, pentru că ai fost premiat și cineva a crezut în tine. Am înțeles că nominalizările sunt făcute de elevi, de foști elevi, de părinți, ceea ce contează foarte mult. Dacă își amintește de tine un elev care a terminat acum 5 ani, 10 ani înseamnă că ai sădit acolo ceva, în sufletul lui”, ne spunea Tatiana Cauni, profesor Merito 2019, în urmă cu doi ani.

Antoneta Împușcatu, director al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, sat I.C. Brătianu, jud. Tulcea, primul director MERITO: ”A fost momentul cel mai emoționant din toată cariera mea pentru că nu aștepți nimic, în general, când faci un lucru, dar, în momentul în care, vine cineva și spune <Meriți să fii cunoscut de mai mulți colegi ai tăi care fac lucruri la fel de extraordinare și să formezi o echipă cu astfel de oameni> este ceva extraordinar.”

Iulia Măndășescu, profesor Merito 2018: ”Comunitatea Merito este un spațiu în care eu mă simt foarte bine pentru că sunt profesori cu care vorbesc aceeași limbă, limba valorilor în educație și limba lucrurilor temeinice și bine făcute. Noi venim din diferite colțuri ale țării, predăm materii diferite, poate că altfel nu ne-am fi întâlnit pe nicăieri. Ce a făcut această comunitate a fost să pună împreună profesori valoroși. Eu cred foarte mult în puterea umanității și a relațiilor dintre noi și e foarte bine când știi că cineva este acolo sprijin pentru tine. Ne putem sprijini, ne putem sfătui, putem să găsim soluții împreună, ori la probleme mari din sistem, ori la problemele noastre, ale fiecăruia.”

Gala Merito 2021 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și va putea fi urmărită live pe pagina evenimentului şi pe pagina Proiectul MERITO.

Toate poveștile profesorilor Merito le găsiți AICI.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.