Noile planuri-cadru pentru liceu vor fi disponibile începând cu anul 2023. Până atunci vom avea un curriculum tranzitoriu – ministrul Educației

0

Noile planuri-cadru pentru liceu vor fi disponibile începând cu anul 2023, până atunci avem un curriculum tranzitoriu, iar Ministerul Educației a publicat repere metodologice pentru acest curriculum la clasa a IX-a, pe fiecare disciplină în parte, a declarat, duminică seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24. 

De câteva zile, avem pe site-ul Ministerului Educației repere metodologice pentru clasa a IX-a pentru curriculumul tranzitoriu care să facă posibilă utilizarea manualelor. De altfel, este o reglementare legală: până la 25% diferență între curriculum și programa din manual, se pot  utiliza acele manuale.

Profesorii sunt factorul determinant și vor rămâne factorul determinant în școală. Manualele sunt doar un instrument. De multe ori, le dăm o importanță mai mare decât au. Ele sunt importante, dar manuale va trebui să avem în momentul în care vom avea planuri cadru care să corespundă așteptărilor profesorilor, elevilor, societății”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a arătat că planurile-cadru pentru liceu elaborate anul trecut erau ”foarte proaste”.

Diferă mult prea puțin de ce am avut și nu știu dacă diferă în bine. De aceea este nevoie de timp pentru planuri-cadru corecte în liceu și acestea vor fi disponibile începând cu anul 2023. Până atunci vom avea un curriculum tranzitoriu, iar reperele pentru acest curriculum tranzitoriu sunt pe fiecare disciplină în parte disponibile pe site-ul Ministerului Educației”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Repere metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a IX-a în anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.