Repere metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a IX-a în anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației

0

Ministerul Educației a publicat un set de repere metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a IX-a în anul școlar 2021-2022. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara joi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că noile planuri-cadru pentru liceu nu vor fi implementate ”nici anul acesta, nici anul viitor”.

”Planurile cadru care au fost propuse și care ar fi trebuit să fie implementate încă de anul acesta sunt departe de ceea ce se așteaptă. Sunt de fapt o cosmetizare ușoară și nu tocmai potrivită a planurilor cadru existente. Ori așteptările sunt de reformă și nu de ușoară cosmetizare”, spunea ministrul.

Ministerul Educației a publicat în schimb pe site-ul instituției o serie de repere metodologice, puse la dispoziția profesorilor, la toate disciplinele. ”Anul școlar 2021 – 2022 are un specific aparte pentru generația de elevi admisă în clasa a IX-a, învățământ liceal și învățământ profesional, inclusiv dual, prin urmare Ministerul Educației vine în întâmpinarea cadrelor didactice cu o colecție de resurse didactice reunite sub titlul generic Repere metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a IX-a în anul școlar 2021 – 2022.

Acestea au fost elaborate pe discipline/module/grupe de discipline/domenii de pregătire profesională, după caz, oferind îndrumare și sprijin cadrelor didactice în planificarea, proiectarea și organizarea procesului de predare-învățare-evaluare, în vederea asigurării compatibilizării și a continuității la nivelul programelor școlare pentru gimnaziu și pentru liceu/învățământ profesional”,  se arată pe site-ul Ministerului Educației.

Potrivit sursei citate, ”s-a avut în vedere ca aceste repere să vizeze organizarea procesului de predare-învățare-evaluare la clasa a IX-a, urmând ca, prin recomandările realizate, să fie asigurată și racordarea la programele școlare și standardele de pregătire profesională, în vigoare pentru clasele superioare, în contextul în care elevii ce vor constitui efectivele claselor a IX-a în anul școlar 2021 – 2022 vor parcurge întregul ciclu liceal/anii de învățământ profesional în baza curriculumului în vigoare în prezent, urmând ca examenele de final (examenul național de bacalaureat, examene de certificare) să fie susținute pe structura în vigoare în prezent.”

Reperele metodologice pentru aplicarea curriculumului la clasa a IX-a în anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației:  • Învățământ profesional și tehnic (IPT)

  • Învățământ profesional special

  • Învățământ liceal tehnologic special

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.